Hovedfilm: HUCK YEAH! av Matchstick Productions 

Hovedfilmen i år kommer fra velkjente Matchstick Productions, og her er noen av verdens beste skikjørere representert. Vår egen Tonje Kvivik er med, og hennes segment er filmet i Canada. I tillegg til gjengen i The Blondes, var også Sam Kuch og Lucy Sackbauer med på innspillingen. I september-utgaven av Fri Flyt, får du lese et omfattende portrett av 24-åringen. Der forteller hun blant annet hvordan hun ble med i The Blondes, og om hvordan hun dro fra hjembyen Kristiansand til Canada for å bli skistjerne.

I «Huck Yeah!» - som i tillegg til Tonje, inneholder kjørere som Chris Rubens, Bobby Brown, Arianna Tricomi, Mark Abma, Eric Hjorleifson og Michelle Parker, får vi se både rå kjøring - i tillegg til en historiedrevet fortelling om å være utendørs.

Les sak på friflyt.no og se trailer.

Kortfilm 1: BIKEPEDE 2: SIDECAR

I løpet av de siste årene har Andreas Køhn brukt sykkelen sin til å utforske skimuligheter i egen bakgård. Turene utviklet seg fra korte turer der han festet alt han trengte på sykkelen til lengre turer der han måtte ha en tilhenger for å få med seg alt utstyret, inkludert en oppblåsbar kajakk. Nå har evolusjonen gått et hakk videre.

Denne vinteren syklet han så langt veien tok han for og så laste alt utstyret over i en pulk og tok seg videre inn i fjellet. Den største forandringen er at han ikke gjennomførte denne turen alene. På denne turen fikk han med seg Johan Kristofers. Sammen forserer de alle hindre naturen i Lofoten kaster mot dem.

Turen starter på verst tenkelig måte, med vinterens største nedbørsmengde i form av regn. Alt blir gjennomvått. De neste dagen går til å tørke klær og utstyr samtidig som de utforsker skimulighetene rundt teltet. Hele tiden jobber været mot dem.

Les sak på friflyt.no og se trailer. 

Kortfilm 2: DENNIS

Forrige vinter og vår brukte han i Jotunheimen og i Lofoten sammen med Dennis Risvoll. Risvoll har kjørt Freeride World Tour i flere sesonger, og er en av Norges råeste frikjørere. 
Nå er han altså klar med tre kortfilmer, laget av Wildhagen. To av dem skal være fra Jotunheimen, mens den siste er i Lofoten, på besøk hos Dennis bror Niclas.
I Lofoten traff Dennis og Johan blink.
– Etter en uvanlig mild vinter fikk vi vinduet vi lette etter, og det fikk vi. Den første uken i mars i Lofoten var magisk. Men så gikk vi inn i Covid-modus en stund, sier Wildhagen.

Så i april dro de tilbake til Jotunheimen, i nærheten av Vågå der Dennis bor.

Les sak på friflyt.no og se trailer. 

Kortfilm 3: Ikke kall det et comeback 

14. april 2019 stanser hjertet til Øystein Aasheim som lyn fra klar himmel mens han besøker noen venner hjemme i Vågå. Etter noen dramatiske minutter med livreddende førstehjelp kommer ambulansepersonell og sender ham videre i helikopter til St. Olavs Hospital i Trondheim. Hendelsen tvinger Øystein til 70 dager på sykehus, og 17 av de ligger han i koma. Rett før dette skjer er den 24-år gamle frikjøreren fra Vågå i den absolutte norgeseliten. Hva som vil skje fremover, og hvor hvilke skader hjertestansen har hatt på ham er lenge uklart. Øystein har ingen anelse om hva som har skjedd. 20 kilo muskler er borte og han kan ikke engang spise selv.  

Men kort tid etter hjertestansen kommer motivasjonen tilbake. Veien er lang og begrensningene store. Øystein har fått operert inn en hjertestarter og går på medisiner for å kontrollere hjerterytmen. Sakte, men sikkert blir Øystein stadig sterkere. Etterhvert som kroppen begynner å fungere, sniker det seg inn en tanke om å satse enda hardere enn før. Selv om han enda ikke har stått på ski siden hendelsen, melder han seg på Freeride World Qualifier med intensjon om å kvalifisere seg til Freeride World Tour og dermed frikjøringens aller høyeste nivå. Han legger opp til å ta hele vintersesongen i Alpene. Øystein har ikke engang prøvd å kjøre utenfor løypene til sin første konkurranse. Hvordan dette skal gå, kan du se i Fri Flyts nye serie «Ikke kall det et comeback». Første episode vises på Fri Flyt Film Tour 2020. Serien er laget av Christian Nerdrum.

Les sak på friflyt.no og se trailer. 

Ekstrafilm: #Fornybarski (kun i Oppdal, Trondheim og Levanger)

De siste årene har Robert Aaring produsert en god del fra Trøndelag, i tillegg til turer til Canada og Japan. Men i filmen Fornybarski skal han for første gang lage en fullverdig skifilm fra hjemfylket. Filmen kan du se på Film Tour-stoppene i nevnte fylke, med visninger i Oppdal, Levanger og Trondheim - med premiere på førstnevnte stopp.

– Jeg har lenge ønsket å lage en fullstendig skifilm fra Trøndelag, da jeg oppriktig mener at her kan man finne skiterreng i verdenskasse! Nå har jeg endelig fått laget den filmen jeg drømte om, og jeg tror folk vil bli overrasket over at dette faktisk bare er filmet i løpet av én vinter i lille Trøndelag, sier Aaring til Fri Flyt.

I filmen får vi se mye Trondheim, men det vil i tillegg bli noen andre klipp fra fylket.

– Det ble med en tur til Meråker og én til Stjørdal, mens resten av filmen er filmet innenfor Trondheim Kommune (90 prosent). 

Det er Rasmus Bjerkan som har laget filmen.

Les sak på friflyt.no og se trailer. 

Kjøp billetter til Film Tour 2020.