Med sine vidstrakte daler, majestetiske brearmer og høye isåfall, blir det frosne landskapet utforsket med ski som drivkraft.

Filmen følger tre skikjørere, Lars Storli, Martin Thorvaldsen Venedik og Espen Mo Hagesæther og fotograf Paul Norheim når de legger ut på et dristig eventyr for å erobre det ikoniske brelandskapet. Målet deres er ikke bare å stå på ski ned de farlige brefallene, men også å oppdage og kjøre frikjøringslinjer fra toppen til bunnen av iskjempene.

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim

Skikjørerne tar seg inn avsidesliggende og isolerte områder, langt borte fra fra mobildekning og umiddelbar hjelp og må dermed stole på ferdighetene sine, samarbeidsevnen og ren viljestyrke for å overvinne utfordringene som isbreen byr på.

Selv om filmen viser spennende skikjøring og adrenalinfylte turer, prøver den også å gå dypere inn på den dypere betydningen av reisen.

Se bildegalleri fra filmen:

Glacier Lines prøver å fange den inspirerende skjønnheten til isbreene, og fremhever dens storhet samtidig som den minner seeren på den kontinuerlige smeltingen. Gjennom filmen ønsker crewet å inspirere publikum til å bruke, sette pris på og beskytte disse underverkene, før de går tapt for alltid.

Filmen varer i 20 minutter.

Se trailer:

PS: billettsalget til Fri Flyt Film Tour 2023 åpner 4.september kl. 10.00 på friflytbestill.no.