Trygg Lindkjølen er vid kjent i frikjørings-Norge som en habil storfjellskjører med øye for å finne nye og hårreisende linjer. Dette blir hans andre skifilm der han gjør det aller meste sjøl; alt fra å spille inn egenprodusert musikk, klippe sammen film, men har fått et knippe solide filmfotografer til å filme mye bra i tillegg til egen filming.

Topptyricon skulle egentlig være et samarbeidsprosjekt mellom Lindkjølen og Christopher Lange, slik som Dimmu Topptur, men etter bare 6 dager med filming var Christopher ute med forkjølelse, hodepine, og pulverisert bekken resten av sesongen, og Trygg måtte finne en ny måte å få gjennomført filmen på. Løsningen fant han i snowboardfenomenet Emil Leenderts, den alltid like stødige Henrik Ulleland, og duoen Jacob og Sofia Wester, som alle har vært instrumentelle i produksjonen av denne filmen.

Se bildegalleri fra filmen:

Emil Leenderts har hatt sin gjennombruddssesong som storfjellskjører på snowboard denne vinteren, og er et navn det absolutt er verdt å merke seg for fremtiden. Henrik Ulleland er kanskje mest kjent som syklist og fotograf, men gjør det tydelig at han er minst like komfortabel foran som bak kameraet når det kommer til storfjellskjøring. Jacob Wester komplementerer det hele med å gjøre det legender gjør: Dra på!

Alle sammen passer nydelig inn i Lindkjølens visjon om å formidle moderne skikultur på en autentisk måte.

Se trailer: