Denne saken er fra 2016.

– Det er utrolig kult å vite at filmen skal vises så mange steder med et publikum som treffer rett i målgruppa, sier filmskaper Matias Myklebust.

I etterkant av fjorårets Film Tour annonserte Fri Flyt en filmkonkurranse, hvor vinneren av den beste filmen skulle bli vist på hvert stopp under årets Film Tour - tillegg til å vinne en premie på 10.000 kroner. Vinneren av årets konkurransen ble altså Myklebust, med filmen «Vår beste dag».

– Vi har ikke dratt ut og tenkt av i må filme dritbratte linjer eller store drop. Vi vil få frem gleden, og vise hvordan vi faktisk har det. Det blir en dokumentar om fjell-livet på Sunnmøre. Kjøringa er fra starten av novemeber, går innom storfjellskjøring på vinteren, med et skikkelig pudderfall, og den store vårsesongen på Vestlandet, sier Myklebust.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

TRAILER: Se trailer av «Vår Beste Dag» her. Foto: Matias Myklebust

Skikjørerne i filmen er stort sett studenter i Volda - med unntak av frikjøringslegende Fred Syversen.

– Det er jo vår første vinter her. Det er kult at vi har fått med oss Fred som kan være med og kjøre fra resten av gjengen, ler Myklebust, som forteller at prosjektet med filmen har vært krevende.

– Det er uforutsigbart både med tanke på vær og med studier. Det har vært mange bomturer, og mange av dagene har man jo hatt lyst til å stå på ski selv. På en av turene gikk jeg opp med 26 kilo tung sekk for å få bilder av solnedgang. Da den kom gikk det fem minutter før drona kollapset og kræsja.

– Hva blir pengene brukt på?

– Vi er jo allerede godt i gang med å planlegge nye prosjekter, så det går til innkjøp av nytt utstyr. Summen skal gå til hele gjengen, så ikke det er en som sitter igjen med hele potten. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

15-43-26_ordinary_1200
15-43-26_ordinary_1200

VISES FREM: Denne høsten kan du få se hele filmen på Film Tour. Foto: Kristian Kapelrud

Vinneren av konkurransen ble trukket ut av en jury bestående av tidligere Film Tour-general Magnus Tveito, fotograf Vegard Breie og Fri Flyt. Her er juryens vurdering av "Vår Beste Dag".

«Forfriskende i disse dager å se ett realt stykke arbeid uten at det er korte edits klippet enkelt sammen av kun kjøring. Det er ganske lett å se at her er det jobbet ganske hardt med ideen om denne filmen gjennom en hel sesong. Det er en helhetlig film og det er fint de viser litt mere av personene enn bare ren kjøring. Ryddig håndverk på bildefronten, men selv om kanskje ikke alt er filmet med RED og har Field epicness over seg, er det forfriskende å se andre retninger på slike type filmer og. De har kanskje ikke dønn stødige klipp eller den sykeste dynammikken på kameraet i solnedgangene. Men de spiller heller på lag med det ved å bruke materiale med en del støy i seg og slikt som gjør at det bare får en fin nerve i filmen av det. Ting føles veldig ekte.»

Filmen blir dermed en del av programmet, og skal vises på alle stoppene under Film Tour. De andre filmene er Tight Loose av TGR og eksklusive klipp fra Field Productions.