Gjennom 25 år har Fri Flyt hatt en rekke konkurranser, og filmskapere som Filip Christensen og brødrene Andreas og Jon Håtveit ble kjent i skimiljøet gjennom disse. 

I forbindelse med 25-årsjubileet drar vi i gang en ny lavterskelkonkurranse, der vi håper skifilmskapere og ski- og brettentusiaster fra hele landet sender inn sine beste øyeblikk fra vinteren! Det kan være alt fra fine linjer, heftige tryn og god stemning!

Fri Flyt Film Tour planlegger hele 17 stopp over hele landet høsten 2023, og her ønsker vi filminnslag med lokal vri. I tillegg til å kåre totalvinnere for hele konkurransen, er vi derfor ute etter filmer som viser lokale utøvere eller hjemlige fjell på de ulike visningsstedene. Pass derfor på at du får med opplysninger om hvor du har filmet og hvem som er med når du laster opp filmen. 

Dersom din film blir plukket ut til visning på hjemstedet, får du selvsagt gjestelisteplass på Film Tour og muligheten til å komme opp på scenen. 

Vi avslutter konkurransen 1. juni 2023.

Fri Flyts jury plukker ut finalister og filmer som viser på de ulike visningsstedene (altså 17 unike vinnere), og så blir det publikumsavstemning på friflyt.no om hvem som kåres til vinner av konkurransen. Der vil du ha muligheten til å se alle de 17 filmene på fftv.no før avstemning.

De tre som kommer på pallen får fete premier!

Juryen består av Sofia Wester, Nikolai Schirmer, David Vesteng i Fri Flyt, turnésjef Simon Sjøkvist og arrangementsansvarlig Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Reglene er som følger: 

  1. Filmen må være på maks 4 minutter og kan være filmet med alt fra mobilen til et profesjonelt filmkamera. 

  2. Ved opplasting må du skrive i kommentarfeltet: hvor filmen er spilt inn og hvor skikjørerne er fra.

  3. Last opp filmen din her innen 1.juni. 

  4. Vi ønsker en eksklusiv versjon, slik at Film Tour kan fungere som en premiere.

  5. Du må også sørge for at du har de rette musikklisensene, for slik at film og lydspor kan vise filmen på Film Tour.

  6. Fri Flyt ønsker å ha premiere på finalefilmene på vår spiller.

I vurderingen legger vi vekt på:

  • Kvalitet på filming, klipp og regi.

  • Ski- og brettkjøring.

  • Kreativitet.