– Det er viktig at det finnes en arena for up and coming-skifilmskapere. Det gir muligheten til å få vist filmen sin for et større publikum, i tillegg til at vi håper at dette kan inspirere flere til å komme seg ut på ski med kamera, sier prosjektleder i Fri Flyt, Brynjar Åmot.

For når årets Film Tour går av stabelen denne høsten kan det, i likhet med i fjor, bli med ditt skifilm-bidrag. Dermed blir du det norske bidraget på filmturneen, som for mange markere sesongstarten for 2016/2017-sesongen. I tillegg vinner du en svimlende sum på 10.000 kroner.

Maks lengde på filmen er 10 minutter, og det legges utover det ingen rammer for hvordan du vil presentere den. De beste filmene legges på FFTV.no og på friflyt.no.

Det var Rufus Tangen som vant i fjor, men filmen "Ruckus". For han har premien vært svært viktig for å lage film videre.

– For oss betydde det sjukt mye og vinne. Vi jobbet mot det målet hele vinterenn og vi visste at det var sjukt mange andre flinke som også skulle komme med bidrag. Det kom som et sjokk da vi vant. Det er rått å få bekreftelse på at det man gjør er fett, forteller Rufus Tangen.

Han oppfordrer nå andre til å bidra.

– Etter vi vant har det åpnet seg flere dører, og det er vi veldig takknemlig for. Jeg vil oppfordre alle til å prøve. Det verste som kan skje er at du får videoen din eksponert på internett - som uansett hadde skjedd. Du kan ikke tape på noen måte, sier Tangen.

Fri Flyts Filmkonkurranse 2015

  • Lengde på filmen: Maks 10 minutter.

  • Originalitet vektlegges høyt.

  • Innsendingsfrist 1. september 2016.

  • Filmen sendes til brynjar@friflyt.no med en kort beskrivelse av prosjektet.

  • Materialet må være upublisert.