– Dette er helt sjukt fett. Jeg satte meg et urealistisk må,l om å få bli med på touren før sesongen, sier Rufus Tangen etter å ha fått høre at han har vinnerbidraget.

Allerede i juni bemerket Rufus Tangens filmprosjekt seg på Fri Flyt. Da ble traileren omtalt som noen av de feteste street-shotsa i Norge. Nå får du altså se hele den drøyt 10 minutter lange filmen som en del av Fri Flyts Film Tour.

– Vi får brått et veldig stort publikum nå. Det er sinnsykt kult, for det er jo det man vil når man lager en film. 

– Du vinner 10.000 kroner og! Hva betyr det for dere?

– Det betyr at vi får kjøpt oss vinsj til neste vinter, og da får vi kjørt mye større spots. Nå får vi råd til det, og det blir et stort pluss, forteller Tangen.

Stjernetung jury

Av alle bidragene som kom inn i filmkonkurransen var det til slutt en jury bestående avField Productions (Filip ChristensenEven SigstadLasse Nyhaugen og Jan Petter Aarskog) som plukket ut vinneren. Der stod det til slutt mellom Simply Skiing av Espen Bergh og Rufus Tangens film.

– Ruckus har virkelig lagt inn et godt stykke arbeid og jobbet hardt, her er det mange locations og høyt nivå på kjøringen, er juryens begrunnelse for hvorfor filmen stakk av med seieren.

Se traileren til filmen her (artikkelen fortsetter under filmen):

Størst wow-faktor

Dermed blir stilkongen Rufus Tangen med i det gode selskap sammen med Warren Millerog TGRs flotte selskap.

– Den har flest wow-øyeblikk, og viser en gjeng som virkelig har gikk gass hele sesongen for å lage noe de er fornøyd med, er lovordene fra Field-gutta.

Film Tour reiser, tradisjonen tro, på turné gjennom hele Norge. Fullstendig reiseplan leser du her.

Prosjektleder for Film Tour, Brynjar Åmot, forteller at Fri Flyt skal være en viktig plattform for unge filmskapere.

– Det skjer utrolig mye bra blant unge skifilmskapere og skikjørere i Norge. Ved å gjøre stas på de som legger ned mest innsats foran og bak kamera, håper vi på å kunne inspirere og rekruttere flere, sier prosjektlederen.

Her er hele juryens begrunnelse for valget:

Det var et vanskelig valg, begge filmene har sine styrker og svakheter. Simply Skiing er variert og har høy produksjonskvalitet, men den blir fortsatt litt tam, og selv om det er bra kjøring mener vi at nivået i Ruckus er høyere. Ruckus har virkelig lagt inn et godt stykke arbeid og jobbet hardt, her er det mange locations og høyt nivå på kjøringen. Trekk for at filmen blir litt lang og ensformig, både med tanke på skikjøringen, stil på klippingen og musikken. Allikevel tar Ruckus en knepen seier fra oss. Den har flest wow-øyeblikk og viser en gjeng som virkelig har gikk gass hele sesongen for å lage noe de er fornøyd med.