– Rått at så mange tok turen! Koste meg glugg hele kvelden, og er veldig klar for å dure ned til Kristiansand for ny visning i kveld, sier prosjektleder, som på Rockefeller fikk sin debut som arrangør av det landsomfattende eventet.

Endelig fikk vist fram filmene Fri Flyt har ruget på lenge- TGR: Paradise Waits, og en helt egen norsk versjon av Warren Miller: Chasing Shadows, presentert av speaker Marius Håker. Han hadde også med seg et hav av premier, til stor ekstase fra de 700 oppmøtte på Rockefeller fredag.

Blant annet ble et par ski, signert Øystein Aasheim, gitt ut. I tillegg fikk en rykende fersk Sony Xperia Z5 sin første eier. Det gjeveste var likevel kanskje et frikjøringskurs med Kaj Zackrisson.

– De forventer at du presterer på ski

Øystein Aasheim og Espen Fadnes hadde også sin helt egen sekvens fra Warren Miller: Chasing Shadows. I følge Fadnes, som tok til ordet på scenen, stiller de tøffe krav til kjørerne.

– De forventer at du presterer på ski, og er generelt veldig proffe. Da jeg først ble spurt om å være med å filme hadde jeg ikke så god kjennskap til Warren Miller, men da jeg begynte å se gjennom arkivet fant jeg helt vanvittige klipp helt tilbake fra 70-tallet. Nå har de tonet det litt ned, men er fortsatt helt råe, sa Espen Fadnes fra scena.

Ruckus-debut

Showet startet med en særs ydmyk Rufus Tangen som æren av å åpne ballet med sin film, Ruckus. I tillegg til å bli vist for hele det norske Film Tour-publikummet vant de også et stipend på 10.000 kroner fra Fri Flyt.

– Det er helt sykt å få vist fram filmen. Da Fri Flyt ringte trodde jeg nesten ikke på det, det er helt vilt, sa en energisk Tangen på scena før filmen ble vist fram.

Fikk du ikke med deg Film Touren i Oslo? Fortvil ikke! Turnéhjulene fortsetter å rulle, og neste stopp er allerede i dag, lørdag i Kristiansand, før Stavanger er neste på lista. Vil du se fullstendig plan kan du lese her.