– Veldig mye av Fields historie startet her på Rockefeller, sa Field-sjef Filip Christensen, da han inntok scenen sammen med mange av kjørerne og fotografene bak Norges store skifilmstolthet. 

Etter at han vant Fri Flyts filmkonkurranse for ti år siden, fikk Filip Christensen sjansen til å vise fram filmene sine på Fri Flyt Film Tour. Dermed kunne han reise rundt i Norge og se og høre responsen på filmene når de ble vist til de ivrigste skientusiastene i landet. I går takket han Fri Flyt og tidligere turnégeneral Endre Løvaas for at Field Productions fikk denne muligheten.

– Det er har betydd enormt mye for oss og var en viktig grunn til at vi fortsatte å lage film, sa han.

Les også: SuperFilla 

_VB06977
_VB06977

FORVENTNINGER: Et fullsatt Rockefeller gledet seg til starten på vinteren. Foto: Vegard Breie

Samarbeidet mellom Field Productions og Fri Flyt Film Tour varte helt fram til fjorårets storfilm Supertention, som var den første skifilmen som fikk ordinær kinoproduksjon. Nå er Field tilbake i filmturnéen, med en jubileumsfilm som tar for seg hele reisen fra gutterommet og jordene på Lørenskog til de perfeksjonerte helikopterbildene i Supervention.

Se også: Frikjøreren Aksel Lund Svindal 

Publikum storkoste seg med tilbakeblikk og nye blikk på øyeblikkene vi husker, øyeblikkene vi har glemt og en hel del øyeblikk som har aldri har vært vist offentlig før.

– Det er en del vi ikke husker at vi har filmet en gang, sa Even Sigstad, den eneste skikjøreren som har vært med i alle filmene og etter hvert sentral også som fotograf og klipper.

_VB06966
_VB06966

GODE MINNER: Filip Christensen fikk fram smilet hos Even Sigstad og Anders Backe. Foto: Vegard Breie 

Fields jubileumsfilm blir vist på hele Fri Flyt Film Tour – og foreløpig bare der.

Den er forfilm for storfilmen Days of My Youth fra Matchstick Productions, som har brukt de to siste årene til å dokumentere den villeste storfjellskjøringa du kan tenke deg.

Les også: Anmeldelse av Days of My Youth

Fri Flyt Film Tour besøker Kroa i Bø i Telemark i kveld. Så fortsetter det slag i slag, med Stavangeren i Stavanger mandag, Ole Bull Scene i Bergen tirsdag, Meieriet i Sogndal onsdag, Rokken i Volda torsdag, Mo i Rana fredag og Driv i Tromsø lørdag.

Se full turnéplan for Fri Flyt Film Tour på filmtour.no.