– Det her blir artig. At Warren Miller blir med på Fri Flyts Film Tour i år er kjempestas, både for Warren Miller, Espen Fadnes og meg selv, sier skiproff Øystein Aasheim.

Det er Teton Gravity Researchs (TGR) Paradise Waits og Warren Millers Chasing Shadows (klippene fra Espen Fadnes og Øystein Aasheim) som skal stå for underholdningen under årets Film Tour. Dermed vises to av høstens virkelig storfilmer frem for det norske publikum.

– Det har vært stor stas å filme til denne filmen! Warren Miller-folka er en skikkelig trivelig og profesjonell gjeng, sier Aasheim, som selv skal være med på flere av Film Tour-stoppene.

– Hva kan du si om din egen innsats i filmen?

– Jeg er nokså fornøyd med egen innsats, men jeg fikk nok litt høye skuldre da jeg plutselig stod der, i Alaska, men alt i alt gikk det ganske bra. Jeg har ikke sett annet enn traileren, men filmen blir sikkert top-notch, som Warren Miller filmene pleier å være, sier Aasheim.

Vet hva man får

– Man vet hva man får med TGR. Det er heftig storfjellkjøring med de største skistjernene i verden, forteller prosjektleder Brynjar Åmot.

Fri Flyts Film Tour har som tradisjon å vise frem den råeste og kuleste skikjøringen i verden til det norske publikummet rundt om i verden. I TGRs nyeste storfilm, Paradise Waits, ser man kjøring fra blant annet Ian Macintosh og Sage Cattabriga-Alos.

Se trailer fra Paradise Waits her:

– Det er både viktig og gøy for oss at vi får med Espen Fadnes og Øystein Aasheim sine klipp slik at vi får den norske forankringa i en av filmene. 

I tillegg har Fri Flyt en pågående konkurranse med frist 15. september hvor du kan sende inn ditt bidrag. Den beste filmen, på rundt ti minutter, vil bli vist som en del av Film Tour-programmet.

– Det er veldig viktig for oss å være en plattform for både unge filmskapere, og for unge skikjørere. Å filme er et såpass viktig utrykk i skiverden, og det er fint at vi kan være med å vise det fram til Norge, sier Åmot.

Se trailer fra Chasing Shadows her: