Field Productions ga ut sin første film, Suspense, i 2004, og nå feires jubileet under filmturneen, hvor toårs-prestisjeprosjektet Days of my Youth fra Matchstick productions er det andre trekkplasteret.

Viktig for Field

– Et tilbakeblikk på filmene våre og en spesialedit med de beste partene opp gjennom åra passet godt i år. Avslutningen på filmen er en part med nye shots fra Folgefonna i sommer. Det er veldig kult at vi kan gjøre dette sammen med Fri Flyt Film Tour, som har betydd mye for oss, forteller Field-sjef Filip Christensen.

Han var bare 17 år første gang han var med daværende filmtoursjef Endre Løvaas på turné. Da måtte han svelge både den ene og den andre kamelen for å få komme inn på visningene med 18-års grense.

– Teddybear Crisis kom i 2005, og turneen det året husker jeg godt. Vi traff alle stjernene på førpremieren i Oslo, og var ganske startstruck da. Dessuten er det en sykt revolusjonerende skifilm, sier Christensen.

08-29-55
08-29-55

FIELD SJEF: Filip Christensen (med mikrofon) og resten av gjengen i Field Productions på scenen under skifilmfestivalen IF3 i Annecy i fjor i forbindelse med visning av Supervention. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Tett mellom høydepunktene

– Hvilke  andre høydepunkt fra filmturnéhistorien vil du trekke fram?

– De er mange, men åpningsfesten på Rockefeller i Oslo har alltid vært bra, og også Trondheim er kult, med Studentersamfundet som er et rått lokale. Men alle stedene har sin egen atmosfære. Jeg minnes også en minneverdig roadtrip med Løvaas og Hugo Harrison, men jeg husker ikke helt når det var.

08-15-56
08-15-56

TRONDHEIM: Trønderne har et fint skifilmlokale, og her er Fri Flyt Film Tour alltid utsolgt. I fjor måtte Espen Bergh (til venstre på bildet) finne seg i ståplass. Foto: Tore Meirik

– Hva med høydepunktene i Field Productions-historien?

– Hvis vi går litt lenger tilbake enn kinovisning og Supervention, som er et selvsagt høydepunkt for oss, så var nok årene med Magic Moves (2007) og Get Lucky året etter vendepunkt. PK Hunder sine parter i disse filmene er utrolige, og det var i Magic Moves vi hadde vår første shoot med helikopter.

Lover å overgå Supervention

Field Productions er for øvrig i gang med ny skifilm, uten at de vil avsløre så mye om sitt neste prosjekt helt ennå. Med unntak av en meget god nyhet:

– Den neste filmen kommer til å overgå Supervention. På alle vis, sier Filip Christensen.

Og legger til:

– Jeg tror det var sunt for oss å puste litt ut etter et prosjekt som Supervention. Det ble ganske voldsomme greier.

Fri Flyt Film Tour starter i Oslo lørdag 4. oktober. Turnéplan og mer info finner du HER, og billetter kjøper du HER!

08-20-34
08-20-34

KLASSIKER: Even Sigstad har vært sentral i historien til Field Productions, både foran og bak kamera. Her flipper han av en rail på Folgefonna i 2003 -i en viss kontrast til hovedbildet, hvor han flipper på en rail i 2013.– Hehe, det er en viss likhet på stilen ser du, sier Even selv. Foto: Joachim Svenstad

Ord: Tore Meirik