HOVEDFILM: TGR - Winterland 

Hovedfilmen på årets FilmTour har vært innom blant annet Lofoten, og store skiprofiler som Sage Cattabriga-Alosa, Ian McIntosh og Christina Lusti er representert her. Filmen feirer utøvernes forhold til skikjøringen og snowboardingens røtter, og viser det eventyrlige og den autentiske gleden som er knyttet til disse sportene. Ved å utforske historie, steder og mennesker i skiverdenen, ønsker filmskaperne å vise hvor nært bånd utøverne har til de som tråkket opp veien for dem. Traileren antyder at det blir mye fete klipp fra inn- og utland.   

Lokasjoner: British Colombia Jackson Hole, Europe (TBD), Valdez AK, Norway, Mammoth

Skikjørere: Nick McNutt, Ian McIntosh, Robyn Van Gyn, Sage Cattabriga-Alosa, Johnny Collinson, Tim Durtschi, Kai Jones, Todd Ligare, Hadley Hammer, Griffin Post, Colter Hinchliffe, Mark Carter, Dash Longe, Sam Smoothy, Griffin Post, Fabian Lentsch, Ian McIntosh, Arianna Tricomi, Angel Collinson, Lexi DuPont, Sean Jordan

KORTFILM 1: Lisen Strøm, Marit Rolvsjord og Ida Gunleiksrud - BERGTATT 

Norske folkeeventyr forteller om mennesker som blir lokka inn i fjellet av underjordiske vesener; tusser, hulder eller troll. De ble bergtatt av fjellet og fortryllet til å glemme omverden. Som skikjører i fjellet kan man kjenne igjen denne følelsen – fjellet lokker og man glemmer tid og rom. Man blir bergtatt gjennom en fascinasjon av fjella og spenningen, rushet og gleden av å kjøre ned en fjellside. 

Filmen Bergtatt tar deg med på 9 minutter av skieventyrene til skitrioen; Marit, Lisen og Ida. Alle tre har kjørt ski lenger enn de selv kan huske og har i senere år hevdet seg i frikjøringskonkurranser både i Norge og Europa. Vinteren 2019, satte trioen av to hele måneder til å kjøre på ski sammen og fange opp disse øyeblikkene på film. En kontrastfylt vinter, med varmerekorder og dramatikk i fjellet førte til at både tålmodigheten og psyken ble satt på prøve. Med fjella i Sogndal og Romsdalen som kulisser, kan vi garantere rå skikjøring i storslagne omgivelser.

Filmere: Rasmus Bjerkan, Terje Aamodt, Anders Eide, Bård Basberg

Etterarbeid: Lisen Strøm og Pau Salto Arrufat 

Skikjørere: Marit Rolvsjord, Lisen Strøm og Ida Hilde Gunleiksrud

KORTFILM 2: Fri Flyt (FFTV) - FRIKJØRER 

Det finnes ikke skikkelige skibomser i Norge lenger. Drømmen om å tilbringe vintrene blant hvitkledde fjell lever fortsatt hos mange. For Stinius Skjøtskift, Marte Tveten og Øystein Aasheim handler det dessuten om å bli best mulig på ski. Veien er lang og konkurransen er knallhard når man sammenliknes med verdenseliten. Marte har fått et ben innenfor. Med plass på Freeride World Qualifier (FWQ) øyner hun muligheten for en dag å få være med på Freeride World Tour (FWT) og konkurrere på øverste nivå. Skjøtskift er i samme situasjon, men møter på utfordringer og mye stang ut i sine deltakelser selv om talentet hans burde kunne gi bedre resultater. Skikompisen Øystein har allerede bevist seg som best Norgescupen og går med hemmelige tanker om å satse mot verdenseliten han også. Det blir raskt forandring i planene når 24-åringen blir rammet av hjertestans og reddet av sine nærmeste venner. Kortfilmen Frikjører er en forsmak på serien med samme navn som sendes på friflyt.no i høst.

Produsert av Fri Flyt, klippet av Knut August Svisdal, filmet av Knut August Svisdal, Vetle Sevild og Christian Nerdrum

Denne turen til Ørsta med Skipatruljen til Fri Flyt er det siste Øystein Aasheim plutselig ble rammet av hjertestans