Program 2018

Programmet for 2018 er ikke klart enda. Se hva som sto på programmet i 2017 her!

Do you want to show your skimovie at our annual Fri Flyt Film Tour?

Premiere your film in front of the Norwegian ski industry and ski lovers! Fri Flyt Film Tour is the leading ski film tour in Norway, traveling to approximately 15 different cities each October. 

Submission deadline: June 11th.

Send your film to brynjar@friflyt.no including a short description about the project. 

----------------

HOVEDFILM: Matchstick Productions - Drop Everything

Skifilm-legendene i MSP er tilbake med hovedfilmen under Fri Flyt Film Tour. Det Amerikanske produksjonsselskapet satser som alltid på å ha årets råeste skifilm, noe de lykkes ofte med. Her får vi servert skifilm sånn skifilm skal være. Regissør Scott Gaffney sier det enkelt: "I want people walking away from our ski movie smiling, laughing, and feeling like they can’t wait to click into their skis again"

Her er fem morsomme grunner til å se traileren på filmen Drop Everything – som du finner under teksten:

1. Mann & kone-samarbeid til fjells med Cody Townsend (yes, han er tilbake hos MSP) og kona Elyse Saugstad.
2. Mark Abma som lar seg intervjue om friheten han føler når han kjører ski.
3. Michelle Parker på hardcore uværs-shoot for å øke filmens soul.
4. Vanvittig skikjøring.
5. 100 prosent økning av antallet kvinner i forhold til den forrige MSP-filmen! Fra en til to, og de er begge livredde for mygg.

Locations: Meadow Lodge BC, Lake Tahoe CA, Whistler BC, Crested Butte CO, Revelstoke BC, and Silverton CO.
Kjørere: Mark Abma, Markus Eder, Eric Hjorleifson, Michelle Parker, Sammy Carlson, Cody Townsend, Elyse Saugstad, Tanner Rainville, Chris Rubens, Aaron Blunck, Sander Hadley, Connery Lundin, and more.

KORTFILM 1: Nikolai Schirmer - Shapes

Skikjører og filmskaper Nikolai Schirmer har ved flere anledninger gått viralt på nettet med sine kreative filmer. Nå kommer han med kortfilmen Shapes, og den første muligheten til å se den får du på Fri Flyt Film Tour.

– Konseptet kommer delvis fra et firkantet fjell vi så fra bobilen i Kanada, delvis fra en passasje i Min Kamp 6 hvor Knausgård skriver om det å ta steget til siden inn i verden uten språk, verden uten kategorier, det å oppleve verden som den er, sier Schirmer.

I tillegg til å være dugelig skikjører og filmer er Schirmer nyutdannet jurist. Han har også skrevet og tatt bilder for Fri Flyt.

– Kommer du sjøl på Film Tour?
– Jeg blir med filmtouren til Oslo og Tromsø hvert fall, kanskje Bergen, og så kommer Asbjørn til Molde, Oslo og Trondheim.

– Hva er ditt sterkeste Film Tour-minne?
– Sterkeste minne er fra i fjor faktisk. Var akkurat passe brisen og fikk en slags åpenbaring av TGR segmentet fra Alaska. Eller så var det to år siden! Men var noe eget hvert fall. Ser vanligvis på skifilm alene, edru, mellom kontorarbeid, så det var fett å få en kollektiv opplevelse av det.

Locations: Revelstoke (CA), Rogers Pass (CA), Tignes (FR), Chamonix (FR) og LYNGEN (NO). 
Kjørere: Nikolai Schirmer, Flo Bastien og Asbjørn Eggebø Næss

KORTFILM 2: Line Traveling Circus - Juvass og Fonna

Gutta i Traveling Circus tok endelig turen til Norge i sommer. Der møtte de norske Line-kjørerne Even Sigstad, Robert Ruud og Karl-Kristian Muggerud. Vi tok en prat med Even Sigstad i forbindelse med sirkus-gutta sitt norgesbesøk.

– Hvordan var det å ha TC på besøk på Juvass?
– Vi har snakket med Will Wesson og gutta i TC i mange år om at de burde komme til Norge, men det har aldri passet, før vi endelig fikk det til i år. Så ja, det var veldig moro å få dem hit, og spesielt kult at de kom og fikk kjørt norsk sommersnø, både på Fonna og ikke minst Juvass. Sommershred er jo noe av det beste som er!

– For de som ikke kjenner dem – hvem er TC?
– TC er i hovedsak Will Wesson og Andy Parry. De begynte å filme hverandre og kompisene sine, og har alltid hatt fokus på å være kreative og gjøre morsomme sprell, uten at de trenger store parkelementer eller fancy setups. De er mest kjent for å reise rundt i en sliten van, leve et bomseliv og bygge sine egne rails og kjøre ski på alt de finner.

Locations: Folgefonna (NO) og Juvass (NO). 
Kjørere: Will Wesson, Andy Perry, Sami Ortleib, Even Sigstad, Robert Ruud, Knut Fined, Jesper Tjäder, Pär Hegglund og Karl-Kristian Muggerud.